Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva accessibilitat, personalitzar i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació consultant la nostra política de cookies. OK

Psoriasi: símptomes, tipus i tractaments

Aplicació de Cenipont en pells psoriàsiques

La psoriasi és una malaltia autoinmune, crònica, inflamatoria, no contagiosa que es manifesta en forma de marques vermelles cobertes per escates blanques sobre la pell, especialment en colzes, genolls, tronc i cuir pilós, que piquen i són doloroses:

LLEU

Afecta al 2% de la superfície corporal

MODERADA

Afecta del 3% al 10% de la superfície corporal

SEVERA

Afecta al 10% de la superfície corporal

APLICACIONS

Cenipont pot aplicar-se sobre qualsevol lesió cutània (pell envermellida o escatada, plaques, pell inflamada, èczema) produïda per la psoriasi excepte les quals es produeixen sota les ungles (per impossibilitat d'aplicació), sigui el que sigui la seva extensió o el seu grau d'intensitat.

S'aplica la pols sobre la zona danyada i s'hi realitza un massatge fins a la seva absorció completa, cada nit, fins a la completa remissió dels símptomes cutanis de la psoriasi. En cas que la psoriasi es presenti en forma de plaques, pot emprar-se un emol·lient no humectant (idealment, una vaselina d'alta qualitat) per facilitar-ne l'absorció. Cenipont no té efectes secundaris i pot aplicar-se sobre qualsevol tipus de pell (pell sensible, pell atópica, etc.

Cenipont pot funcionar com un tractament per a qualsevol símptoma que la psoriasi manifesti sobre la pell de l'usuari i és compatible amb qualsevol tractament seguit per l'usuari, no havent d'abandonar-se en cap cas les prescripcions realitzades pel seu metge.

Tot i que la millora s'experimenta al cap de poques setmanes, un tractament complet sol tenir una durada d'almenys dos mesos. La constància en l'aplicació sobre la zona de pell afectada de Cenipont és condició necessària per a la remissió dels símptomes de la psoriasi en aquesta zona (aplicació local).

Pel que fa a les tipologies de psoriasi a les que Cenipont pot plicar-se com a tractament tòpic segons la seva clínica, són les següents:

 • Psoriasi guttata (o en gotes)
 • Psoriasi en plaques
 • Psoriasi invertida
 • Psoriasi eritrodèrmica*
 • Psoriasi pustulosa*

*Aquests dos tipus acostumen a presentar quadres clínics que han de ser consultats amb un metge, i es consideren les manifestacions més greus de la psoriasi. De vegades requereixen ingrés hospitalari.    

Pel que fa a la seva localització, Cenipont pot aplicar-se sobre els símptomes de la psoriasi a les següents zones de la pell:

Psoriasi al cap (o cuir pilós)
Psoriasi a la cara, incloent:

Psoriasi palmoplantar, incloent:

Psoriasi a les extremitats, en particular a les articulacions, incloent:

Psoriasi a zones de pells amb plecs, incloent:

 • Psoriasi a les aixelles
 • Psoriasi a les engonals
 • Psoriasi sota els pits
 • Psoriasi en natges i zona externa dels genitals

Psoriasi al tronc, incloent:

 • Psoriasi a l'esquena (habitualment, a la zona inferior o lumbar)
 • Psoriasi al pit
 • Psoriasi a, o al voltant de, el melic